Aankomst van Sint en pieten met koets op het Dorpsplein

Algemeen

ENTER – Sinterklaas en zijn zwarte pieten komen op zaterdagmiddag 17 november naar Enter! Om 14.30 uur wordt het vrolijke gezelschap verwelkomd op het Dorpsplein in het hart van het dorp.

Na het warme welkom maakt de Sint een korte rijtoer door Enter. De route die dit jaar wordt afgelegd voert via de Dorpsstraat naar het Reggedal en via de Rijssenseweg weer naar de Dorpsstraat in zuidelijke richting. Op het einde van de tocht komt wordt in café en zalencentrum de Kröl een groot feest gevierd (vanaf 15.45 uur). Alle kinderen uit Enter (tot en met groep vijf van de basisschool) zijn voor dit feest uitgenodigd.

De kinderen van de groepen één tot en met vijf van de basisscholen in Enter ontvangen een kleurplaat, die ze tijdens de intocht of in de Kröl aan Sinterklaas kunnen geven. Aan het einde van het feest worden de winnaars van de kleurwedstrijd door Sinterklaas bekend gemaakt. Daarvoor zijn leuke prijsjes te winnen. Extra kleurplaten zijn tot de intocht te verkrijgen bij Primera en Janneke Mode.

Omstreeks 16.30 uur is het feest afgelopen en kunnen de ouders de kinderen ophalen bij de Kröl. De organisatie van de intocht en het feest is in handen van de Enterse Ondernemers Vereniging (EOV) en de jeugdvereniging Jong Nederland. Tijdens het feest bij de Kröl worden de kinderen opgevangen en begeleid door de leiding van Jong Nederland. Ouders en andere begeleiders worden niet toegelaten in de zaal. Fotograaf: Gerrit Eertink.