Baanbrekend Landschap Wierden ontvangt cheque van 2.750 euro

Algemeen

WIERDEN – Wethouder Dianne Span ontvangt op woensdag 14 maart voor het project Baanbrekend Landschap Wierden en Hof van Twente een donatie van 2.750 euro. Ze krijgt de donatie van Klaas van der Meulen van Verbelco BV, die de donatie doet als onderdeel van zijn SROI-verplichting (dat staat voor social return on investment). Van der Meulen draagt het project een warm hart toe, omdat het bijdraagt aan versterking van natuur en landschap en tegelijk werkzoekenden helpt.

Baanbrekend Landschap is een project waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in pakweg vijf maanden werken aan hun arbeidsvaardigheden en met hulp van jobcoaching zoveel mogelijk uitstromen naar regulier werk. In deze periode werken ze vier dagen per week in het groene buitengebied, waar ze meehelpen het landschap te versterken, bijvoorbeeld door snoeiwerk en maaibeheer. Tegelijk leren ze een aantal concrete vaardigheden, zoals veilig werken, maaien met de bosmaaier en werken met de motorkettingzaag. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten.

Wethouder Span is enthousiast over het project. “Uiteraard zijn we heel blij met deze financiële bijdrage, maar het gaat ons vooral om de waarde voor de mensen en het landschap”, vertelt ze. “De donatie van Verbelco helpt ons om de financiële kant van de aanpak te verstevigen”. Van der Meulen, die met zijn bedrijf een flink aantal opdrachten in Overijssel heeft, is blij dat de SROI-verplichting op deze manier goed terecht komt. “Het is fijn dat deze donatie bijdraagt aan versterking van het Overijsselse landschap en het tegelijk werkzoekenden helpt om weer on track te komen. Een mooi tastbaar resultaat”.