Boek cadeau voor alle leerlingen groep acht in gemeente Wierden

Algemeen

WIERDEN/ENTER - Gemeente Wierden en boek en kantoorvakhandel Reterink hebben ook dit jaar alle leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in de gemeente Wierden het boek 'Ronja de Roversdochter' van Astrid Lindgren cadeau gegeven.

Alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, moeten kunnen opgroeien tussen de boeken. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Daarom werken de boekhandel en de gemeente samen. Afgelopen vrijdag heeft wethouder Dianne Span het eerste exemplaar van Ronja de Roversdochter in ontvangst genomen en op maandag 12 februari bracht ze een bezoek aan Het Galjoen in Wierden om daar een stukje voor te lezen en de boeken te overhandigen. Ook mochten de kinderen zelf een passage voordragen.
Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar twee euro.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder