Boekbespreking 'Antonina’s dierentuin', aansluitend verfilming in bieb Wierden

Algemeen

WIERDEN – Antonina’s dierentuin van Diane Ackerman is een waargebeurd verhaal, gebaseerd op archieven, interviews met betrokkenen en de dagboeken van Antonina Zabinski. Zij weet samen met haar man en met hun dierentuin in Warschau als dekmantel, meer dan driehonderd Joden uit handen van de nazi´s te houden.

De liefde van Antonina voor de dieren, haar gezin en de inwoners van Warschau maken dit tot een prachtig boek vol hoop en bijzondere ontmoetingen.
Vanaf 15 februari is het boek te leen bij de bibliotheek in Wierden en Enter. Je krijgt dan meteen de uitgebreide leeswijzer mee. Hierin vind je onder andere een samenvatting, recensies en achtergronden. Op donderdag 29 maart wordt het boek vervolgens gezamenlijk besproken tijdens een openbare bijeenkomst in de bibliotheek van Wierden. Daarna wordt de recente verfilming van het boek, The Zookeepers Wife, vertoond.
Kosten voor deelname zijn 7,50 euro. Dit is inclusief het lenen van het boek, de leeswijzer en een kaartje voor de boekbespreking en de boekverfilming op 29 maart. Meedoen zonder abonnement bij de bibliotheek is mogelijk. Je kan dan zelf een boek of e-book kopen en de leeswijzer af komen halen in de Bibliotheek.