Brandweer Wierden zoekt enthousiaste vrijwilligers

Algemeen

WIERDEN – Brandweer Twente is deze zomer gestart met een campagne voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Ook in Wierden worden vrijwilligers gezocht.

Op dit moment zijn ruim zevenhonderd vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer vijfduizend incidenten.“Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd repressie bij Brandweer Twente. Kazerne Wierden zoekt mensen die van afwisseling houden, graag in teamverband werken en werk willen doen wat er echt toe doet. We zoeken brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten op de kazerne kunnen zijn voor een uitruk (vrije instroom).

Vrijwillig?
Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt op je gerekend, zowel overdag als ‘s nachts. Na een pittige selectieprocedure volgt een vakopleiding en je oefent wekelijks, hiervoor ontvang je ook een vergoeding. “In oktober 2000 ben ik gestart met mijn opleiding die toen 3 jaar duurde. In de jaren erop heb ik veel extra cursussen en opleidingen kunnen doen. Het werk is echt geweldig om doen!”, aldus Kaudo Lieuwen, kazerne-coördinator en vrijwilliger bij Brandweer Twente, kazerne Wierden.

Solliciteren?
Wil je meer informatie over het werk als brandweervrijwilliger of direct solliciteren? Dat kan tot en met maandag 17 september via www.brandweertwente.nl/werkenbij. Op zaterdag 8 september organiseert Brandweer Twente overigens een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Dan kun je ervaren wat een brandweermedewerker zoal doet en krijg je informatie over de opleiding tot brandweerman- of vrouw. Voor meer informatie en/of voor het meemaken van een oefenavond in Wierden kun je ook terecht bij Kaudo Lieuwen (k.lieuwen@brandweertwente.nl) Ook op de Facebook-pagina van Brandweer Twente kazerne Wierden is veel informatie te vinden.