Doelen maken kans op duizend euro via inzamelactie Wecycle

Algemeen

WIERDEN – Inwoners van de gemeente Wierden die binnenkort afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun milieustraat, kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen.

Vanaf Koningsdag, eind april, doet de gemeente Wierden mee met de Wecycle-inzamelactie, waarmee een lokaal goed doel kans maakt op een sponsorcheque van duizend euro. De gemeente moet vóór 14 april de keuze voor het lokale goede doel doorgeven. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Elke partnergemeente van Wecycle kan tot 14 april zelf een lokaal goed doel kiezen dat kans maakt op een sponsorcheque. Indien de gemeente geen keuze maakt, is de lokale Oranjevereniging het goede doel. In meerdere gemeenten doen inwoners suggesties aan hun gemeente voor het goede doel of vraagt de gemeente aan inwoners om suggesties.

De inzamelactie loopt vanaf de dag na Koningsdag tot en met 31 augustus. Wie in die periode op het gemeentelijke afvalbrengpunt tussen Wierden en Enter e-waste inlevert, gaat ter plekke met de mobiele telefoon naar de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is en scoort hij een punt. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen een Wecycle-sponsorcheque van duizend euro voor het gekozen lokale goede doel. De inzamelactie in de gemeente is gericht op het inleveren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.