Draaginsigne goud met briljant voor Femmie en Jurrie Veenema

Algemeen

Femmie en Jurrie Veenema.

WIERDEN – Het echtpaar Femmie en Jurrie Veenema is vrijdag 26 oktober onderscheiden met een draaginsigne goud met briljant vanuit de Vereniging voor kerkrentmeesterlijk beheer binnen de PKN. De twee kregen de versierselen uit handen van Jan Koers (college van kerkrentmeesters) en Jan Valk (voorzitter van de kerkenraad). "Jullie zijn een bijzonder stel, de Gereformeerde Kerk loopt als een rode draad door jullie leven. Het zou karig zijn om die inzet alleen met een bloemetjes af te doen." De verbazing was af te lezen van beide gezichten; de waardering kwam dan ook geheel onverwacht.

Femmie en Jurrie zijn al sinds de vroege jaren tachtig actief voor de Gereformeerde Kerk in Wierden, maar hebben de meeste taken begin 2018 terzijde gelegd. Femmie was onder meer vele jaren actief als diaken, penningmeester en op vele fronten voor het kerkelijk bureau. Jurrie was met name administratief een sterke schakel binnen de kerk en het bureau. Zo was hij nauw betrokken bij de voorbereiding, uitwerking en nazorg van de jaarlijkse actie Kerkbalans en solidariteitskas en voorzitter van de Kerkrentmeesters.
Nu ze het merendeel van de kerkelijk activiteiten hebben beëindigd, betekent dat zeker niet dat ze achter de spreekwoordelijke geraniums gaan zitten. "Ik moet er niet aan denken om stil te zitten", zegt Jurrie in klare taal. Hij is onder meer nog actief voor de bridgeclub in Vriezenveen en geeft op regelmatige basis computerlessen voor De Welle. Femmie is nog vrijwilliger op woonzorgcomplex De Botterhof in Wierden.