Einde sluipverkeer Stamanstraat Wierden

Algemeen

WIERDEN – Automobilisten kunnen van maandag 14 januari alleen nog vanaf de Smeijerskampstraat de Stamanstraat in Wierden in rijden. De maatregel moet er voor zorgen dat minder automobilisten de Stamanstraat als doorgaande route gebruiken. De bewoners zijn per brief op de hoogte gebracht van het besluit en om weggebruikers te informeren over de nieuwe situatie hangen er sinds enkele dagen opvallende gele verkeersborden.

In juli van dit jaar besloot het college van burgemeester en wethouders om de verkeerssituatie in de Stamanstraat aan te passen. Op dit besluit werden een aantal bezwaren ingediend waardoor het advies van de bezwarencommissie moest worden afgewacht. Dit advies is inmiddels binnen en is in lijn met het besluit van het college van afgelopen zomer. Vanaf 14 januari wordt de Stamanstraat daarom een eenrichtingsweg.

Voordat de verkeerssituatie verandert, wordt eerst de inrit van de Botterhof aangepast, zodat bevoorradingsverkeer voldoende ruimte heeft. In een later stadium wordt ook de verkeersdrempel op de Schoolstraat met de Marktstraat aangepast. De politie is op de hoogte van het verkeersbesluit en gaat vanaf 14 januari de nieuwe verkeerssituatie in de gaten houden.