Geen nieuwjaarsduik meer in water Het Lageveld te Wierden

Algemeen

Het blijft in 2019 stil op 1 januari op Recreatiepark Het Lageveld in Wierden.

WIERDEN – Er is na achttien jaar abrupt een einde gekomen aan een mooie nieuwjaarstraditie. Er is op 1 januari geen nieuwjaarsduik meer in recreatieplas Het Lageveld in Wierden. Dat betekent dus dat de 'die hards' die willen koukleumen deze keer elders hun heil moeten zoeken. Mede-organisator Henk Waanders van de Stichting Nieuwjaarsduik Wierden vindt het mooi geweest en heeft besloten om de kar niet meer te trekken. “Ik had graag de tien jaar vol gemaakt, maar mede door het verdwijnen van RTV Oost in Wierden zie ik er geen heil meer in. Het kost me simpelweg te veel tijd om het nog goed te kunnen organiseren”, aldus Waanders.

Vorig jaar gaf Waanders al aan er mee te stoppen. “Ik heb nog geprobeerd om overnamekandidaten te vinden, maar dat heeft niets serieus opgeleverd. Ik heb netjes alles afgerond, het is mooi geweest.” Mede door “het gedoe” met RTV Oost stond het bestuur van de stichting onderling niet meer op één lijn. Reden voor Waanders om dit jaar het bijltje er bij neer te leggen. “Ik had gehoopt dat er nog wat mensen op zouden staan om dit mooie evenement te laten bestaan, maar tot op heden heeft zich geen opvolger gemeld.”
Waanders heeft met gemengde gevoelens de duik voor 2019 afgeblazen. “Ik heb altijd m'n best gedaan om een mooi evenement neer te zetten, ben daar acht jaar geleden mee begonnen toen ik het van Remco Bartelink heb overgenomen. Het is toch een mooi initiatief hier in het oosten van het land, zodat je niet per se naar Scheveningen moet rijden om een duik te nemen. We waren uiteindelijk, mede ook doordat RTV Oost de laatste jaren de duik live op radio en tv uitzond, de grootste nieuwjaarsduik in Overijssel.”

Als er zich alsnog gegadigden melden, dan staat Waanders klaar om ze van raad en daad te voorzien. “Er is een draaiboek en je krijgt onder meer ondersteuning van Unox. De basis is dus klaar. Het lukt je niet meer om het voor dit jaar te organiseren, maar voor 2020 is er dan zeker een toekomst. Ik zal geen bestuurlijke taken meer op me pakken, wil juist meer tijd met m'n gezin doorbrengen rondom oud en nieuw en de weken voorafgaan. Maar een adviserende rol wil ik best op me nemen, als de nieuwe organisatoren dat wensen.”