Gemeenteraad legt 725.000 euro opzij voor pand De Touwladder

Algemeen

WIERDEN – De gemeenteraad van Wierden heeft officieel ingestemd met de 725.000 euro voor het verbouwen van het gebouw van de voormalige basisschool De Touwladder. Vorige week dinsdagavond werd verder zonder morren het besluit door de raad genomen, nadat in de weken er voor regelmatig over de toekomst van het pand is gesproken.

Dat het markante pand, eigendom van de gemeente, behouden zou blijven stond al snel als een paal boven water. De toekomstige invulling en de mogelijke kosten voor het verbouwen van het gebouw waren wél reden voor discussie. Toch stonden de neuzen nu allemaal dezelfde kant op en de oude basisschool aan de Schoolstraat in Wierden verbouwd en verduurzaamd worden tot een multifunctioneel centrum.

Alle ruimtes zijn inmiddels ingevuld. De buitenschoolse opvang van Columbus Junior maakt nog steeds gebruik van enkele ruimtes en blijft dat ook de komende jaren doen. Nieuw is de kleinschalige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met naschoolse opvang voor kinderen uit het speciaal onderwijs door DieVers. De Wierdense kunstenares Marjanne Stoopendaal neemt intrek in het pand voor workshops en een atelier en het coachingsbedrijf De Poel richt zich op begeleiding en coaching van hoogbegaafden.

De aanbesteding van de verbouwing wordt deze maand in gang gezet, zodat in de zomer de klus kan worden geklaard. Er komt onder meer een lift, zodat ook de bovenverdieping voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast zijn er plannen voor verduurzaming middels plaatsing van zonnepanelen en verwarming meet een warmtepomp. In augustus is de officiële opening gepland.