Gerda Briene overhandigt cheque aan oud-prof Hans van Breukelen

Algemeen

NOTTER/ZEIST – Gerda Briene uit Notter heeft op maandag 19 november op de KNVB Campus in Zeist, tijdens de boekpresentatie 'Maak je comeback' van oud-voetbalinternational Hans van Breukelen, een cheque uitgereikt ten bate van Support Casper.

De Wierdense boerin, auteur van het boek 'Fipronil, beslist geen eitje!' dat eerder dit jaar uitkwam, was een van de gasten. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om de cheque te overhandigen aan Hans van Breukelen. “Er zijn verrassende parallellen tussen een kippenboerin en een oud-voetballer”, meent Briene. “Waar wij als gezin in de zomer van 2017 een crisis meemaakten vanwege fipronil, beleefde Hans een moeilijke tijd nadat hij terugtrad als technisch directeur van de KNVB. Mijn ervaringen heb ik in een boek verwerkt, ook om alle getroffen pluimveehouders een stem te geven. Hans heeft zijn eigen boek geschreven. Allebei hebben we een crisis overwonnen en een comeback gemaakt.”

In oktober heeft Briene meegedaan aan het eerste NK omelet bakken in Barneveld. “Daarvoor heb ik een speciaal schort laten ontwerpen. Dit schort heb ik ter plekke bij opbod geveild en de opbrengst is voor een goed doel. Toen ik hoorde dat Hans de opbrengst van zijn boek doneert aan Support Casper, was dit voor mij een logische keus. Ik vind het heel bijzonder dat ik de cheque persoonlijk mocht overhandigen.”

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. In september 2015 startte de campagne en een paar maanden later is de stichting opgericht. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. De stichting wil met de campagne de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken.