Gerda Briene uit Notter verwoord fipronieldrama in eigen boekwerk

Algemeen

Na afloop poseerde het gezelschap buiten voor het ei bij het gemeentehuis in Barneveld.

NOTTER – Een jaar nadat de pluimveesector in Nederland werd opgeschrikt door fipronil, verschijnt het boek 'Fipronil, beslist geen eitje!' van Gerda Briene. De pluimveehoudster uit Notter beschrijft op indringende en meeslepende wijze een jaar lang het wel en wee op hun gezinsbedrijf, nadat bij hen fipronil – het verboden bloedluisbestrijdingsmiddel – was geconstateerd.
Donderdag 12 juli werd in Barneveld het boek officieel gelanceerd. In aanwezigheid van onder meer familie, vrienden en bekenden, Tweede Kamerlid Jaco Geurts, Europarlementariër Jan Huitema, leden van het Meldpunt Fipronil, enkele zakenrelaties en vertegenwoordigers van de mmmEggies, LTO Gelderse Vallei, Boeren van Nederland en TeamAgroNL werd het eerste exemplaar overhandigd aan burgemeester Asje van Dijk, overigens geboren en getogen Rijssenaar.
Gerda heeft bewust gekozen voor Barneveld, omdat dit het pluimveehart van Nederland is. "Door fipronil is de pluimveesector in het hart geraakt, de meeste gedupeerden komen uit deze regio. Burgemeester Van Dijk, die het crisisteam formeerde, heeft zich op positieve wijze ingezet voor de sector. Dat blijkt ook uit zijn betrokkenheid bij het project Boenen bij de Boeren. Voor mij was het vanzelfsprekend om hem het eerste exemplaar van mijn boek aan te bieden", aldus Gerda.