Gratis biologische bloembollen op schoolplein goed voor bijen

Algemeen

WIERDEN – Basisscholen en BSO’s uit de gemeente Wierden kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. De vijftig biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Aanmelden kan tot 9 november via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij!
Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Daarom zijn bloembollen dus belangrijke planten in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken. Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom.

Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op de verschillende schoolplein bloeien? Elke klas kan mee doen aan de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. Per klas worden namelijk vijftig biologische bloembollen (boeren krokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) beschikbaar gesteld, die de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken kunnen poten. En dan is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Naast de bloembollen is er ook een leuke lesbrief beschikbaar, zodat in de klas aandacht kan worden besteed aan bloembollen en bijen.

Basisscholen en BSO’s uit de gemeente Wierden kunnen zich tot vrijdag 9 november opgeven voor deze bloembollenactie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Deze bloembollenactie wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Wierden.