Gratis vuurwerkbril bij Pearle Opticiens

Algemeen

WIERDEN – Pearle Opticiens heeft vijftigduizend knalplanga’s, beter bekend als vuurwerkbrillen, op de plank liggen. Deze zijn tot en met 31 december gratis op te halen bij Pearl in Wierden of een van de andere ruim 320 winkels.

Uit het onderzoek van Pearle blijkt dat een op de vijf jongeren een vuurwerkbril heeft, maar deze niet opzet, omdat anderen dat ook niet doen. Meer dan de helft van de jongeren (59 procent) uit Overijssel geeft aan zelf vuurwerk af te steken en sommigen overschrijden hierbij weleens de grens. Cijfers van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap tonen aan dat bijna de helft (46 procent) van het oogletsel wordt veroorzaakt door vuurwerk van een ander.
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna een op de tien Overijsselse jongeren weleens illegaal vuurwerk afsteekt (9 procent) en vier op de tien Overijsselse tieners vuurwerk afsteekt op tijden dat het niet mag (41 procent).
Van alle ondervraagden in Nederland geeft een derde aan geneigd te zijn een vuurwerkbril op te zetten als iemand die ze online volgen dat ook doet.
De campagne loopt nog tot en met 31 december. De knalplanga’s worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.