Historische Kring Wederden opent expositie geënt op de jaren zestig

Algemeen

Een DKW ULM.

WIERDEN – De Historische Kring Wederden opent op zaterdag 31 maart de expositie 'Brommen door de jaren zestig'. Om 15.00 uur is de officiële opening in de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat in Wierden door 'de Bromnozems'.
Alle spullen en middelen die tentoon worden gesteld komen van Wierdense particulieren. De bezoeker kan genieten van een ruime keuze unieke materialen, zoals bijzondere bromfietsen, maar ook voorwerpen die te maken hebben met 'ga je mee brommers kiek'n'. Wel komt alles uit de jaren zestig. Zelfs een Wierdense politieagent van weleer is aanwezig compleet met bromfiets!
Bezoekers kunnen genieten van 'de tienjarige tafel' met informatie over de jaren 1960 tot en met 1969, ingedeeld in werelds, Nederlands en Wierdens nieuws. Verder is de expositie aangevuld met een voorstelling betreffende bermtoerisme plus spullen uit de winkel van Harold Damen met zeer bijzondere snuisterijen uit de sixties. Galeriehoudster Ingrid Groeneveld speelt zoals gebruikelijk in op het thema en stelt de nodige kunstwerken tentoon. Als extra activiteit worden er op een aantal vrijdagavonden films uit de jaren zestig worden vertoond, onder andere van cineast Bert Haanstra.
Deze tentoonstelling is te bewonderen van 31 maart tot en met 30 juni. De toegang is gratis en de koffie of thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.
Standaard openingstijden van de Van Buuren Stee zijn woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag van 15.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Groepen (ook buiten openingstijden) op afspraak via Leta Evers, telefoon 0546 – 57 26 51 of per email leta.evers@outlook.com.