Historische Kring Wederden zet in 2019 in op streektaal

Algemeen

WIERDEN – Stichting Historische Kring Wederden gaat in nauwe samenwerking met de Bibliotheek Wierden de streektaal onder de aandacht brengen. Tijdens de Nationale Voorleesweken wordt in de bibliotheek in Wierden op 23 januari en in de bibliotheek in Enter op 24 januari voorgelezen door burgemeester Henk Robben. De jonge peuters mogen het publiek zijn en luisteren naar het verhaal 'Een huis voor Harry'. Daarna zijn er nog enkele korte workshops, waaronder het voorlezen in de streektaal van het verhaal ''n Hoes vuur Harry'.

Voor iedereen, die geïnteresseerd is in het luisteren naar verhalen en gedichten in onze streektaal organiseert de Historische Kring op vrijdagavond 25 januari een voorleesavond.
Er wordt onder meer werk voorgelezen van Joke Wanschers, beter bekend als Dika van de Wierdense Revue. De avond begint om 19.00 uur en is in de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat te Wierden. Koffie en entree zijn gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden voor deze avond kan bij Leta Evers (secretariaat@historischekringwierdsen.nl), zodat er gezorgd kan worden voor voldoende stoelen en koffie.

Na de start bij de bibliotheken en in de Historische Kring van de Nationale Voorleesdagen wordt door vrijwilligers tevens voorgelezen in streektaal bij de dagbestedingen Reggedal, Dahliahof en Eikenlaan en bij de ouderenbijeenkomsten in Ypelo, Hoge Hexel en in het najaar in Notter-Zuna.