Hoop op Zegen stopt na kleine eeuw en geeft afscheidsconcert

Algemeen

WIERDEN – Het leden van het koor Hoop op Zegen geven de pijp aan Maarten. Na 98 jaar wordt het koor opgedoekt; nog één keer wordt grootst uitgepakt en wel met een afscheidsconcert met medewerking van het Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor.

Na 98 zangjaren houdt het koor Hoop op Zegen op te bestaan. “Na vele mooie en goede jaren hebben we besloten om te stoppen. Belangrijktste reden daartoe is de terugloop van het aantal leden”, aldus een woordvoerder van het koor. “We hebben vele vele hoogtepunten gekend, waar menig koorlid nog met plezier aan terug denkt. Daarom hebben we ook besloten om het opheffen van het koor niet ongemerkt voorbij te laten gaan. We geven nog één keer een mooi en gevarieerd afscheidsconcert onder leiding van Henk Linker!”

In de Gereformeerde kerk aan de Spoorstraat te Wierden wordt op zaterdag 9 februari het afscheidsconcert gegeven. Liefhebbers kunnen dan nog één keer genieten van het optreden van het koor Hoop op Zegen, waarbij het bekende Enschede’s Byzantijns Kozakkenkoor met hun dirigent Paul Kempers als gastkoor gaat optreden.

Op de lessenaars liggen werken in diverse talen waaronder 'Näher, mein Gott zu dir', dat gezongen is bij het zinken van het schip Titanic en nummers uit het oratorium 'Jezus op aarde' van Marco den Toom. De solostukken worden gezongen door sopraan Valeria Boermistrova, de muzikale begeleiding is in handen van Jan Willem Timmerman op het orgel en de trompettisten Stephen Willink en Laurens van Bart.

Het concert begint om 19.30 uur, maar de kerk is al vanaf 19.00 uur open. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om dit gratis concert bij te wonen. Tijdens het concert is er wel een collecte ten bate van de Stichting Hope4Kids.