Horecabedrijf De Marke in Wierden sluit na bijna zeventig jaar deuren

Algemeen

WIERDEN – Na bijna zeventig jaar komt er een einde aan een mooi tijdperk voor horecabedrijf De Marke in Wierden. Eigenaarsechtpaar Jan en Leny Brouwer hebben besloten de handdoek in de ring te gooien. Vanaf september gelden aangepaste openingstijden. De Marke sluit op 1 november 2018 definitief de deuren.

De basis voor het zalencentrum met snackbar, restaurant en bowlingbaan werd al in 1949 gelegd. Toen werd de eerste hand gelegd aan de Marke – ook wel 'Brouwer' genoemd. Gerrit en Riek Brouwer begonnen met een automatiekhal in een verbouwde slaapkamer. In die tijd werd er nog op ambachtelijke wijze patat gesneden achterin een schuurtje. De zaken liepen goed, waardoor het assortiment als vlot werd uitgebreid met snacks. “Vijf knakworsten voor een piek bij Tante Riek” is een uitspraak die menig Wierdenaar nog wel kent. De vraag naar snacks, frites en ijs steeg. Gerrit breidde de zaak verder uit met een ontspanningslokaal en een snelbuffet, waar bezoekers ook konden biljarten en tafeltennissen.

In 1967 nam Jan samen met zijn vrouw Leny de zaak over van zijn ouders. Naast het snelbuffet kwam er een restaurant, het eerste volwaardige restaurant in Wierden. De grootste verandering was de opening van grote zaal en bowlingbanen, een gat in de markt begin jaren tachtig. Dit was ook de tijd van grote bruiloften. Met soms wel vier bruiloften in een weekend puilde de zaal vaak uit. Jan en Leny boden goede kwaliteit voor betaalbare prijzen en stonden altijd voor iedereen klaar. “Kwaliteit en aandacht voor de mens stonden hier altijd hoog in het vaandel”, aldus de twee.

“We zijn nu beide de zeventig gepasseerd. Het is tijd om de gordijnen te sluiten en de lichten te doven. Het wordt tijd dat we gaan genieten van onze kinderen en kleinkinderen. Wij willen alle bezoekers en medewerkers bedanken voor hun vertrouwen in De Marke. We sluiten waardig af met een lach en een traan en bikken terug op prachtige herinneringen. Het was ons een waar genoegen. Bedankt allemaal!”

De komende twee maanden is de Marke nog geopend, maar wel met aangepaste openingstijden. Deze zijn te vinden op www.demarkewierden.nl.