Hout moet, Houd moed! Stem om het beste plan

Algemeen

ENTER – Enternaren kunnen op woensdag 21 februari tijdens een verkiezingsavond stemmen op het beste idee voor het hout dat vrij komt door de herinrichting van het Reggedal. Het winnende idee wordt daadwerkelijk uitgevoerd. Tijdens een bijeenkomst op Het Rheins presenteren de initiatiefnemers hun idee. Na de presentaties kunnen bezoekers terecht op de ideeënmarkt voor meer informatie over alle plannen. Uiteindelijk geven ze via een stembiljet aan welke drie ideeën zij het beste vinden. Aan het einde van de avond wordt de winnende inzending bekendgemaakt.

In het najaar van 2017 konden inwoners ideeën insturen voor een deel van het hout dat beschikbaar komt. Dit leverde maar liefst twintig creatieve inzendingen op. Tijdens een expertmeeting op 17 januari gingen de inzenders met deskundigen in gesprek over de haalbaarheid van hun idee. Op de verkiezingsavond op 21 februari staan de overgebleven ideeën centraal. Bijvoorbeeld een bijenstal met bloementuin, een belevingspad met speeltoestellen en een houten ophaalbrug over de Regge. Een compleet overzicht van alle plannen staat op www.houtmoethoudmoed.nl. Alle Enternaren kunnen via deze site hun favoriete idee 'liken'.

Inwoners van Enter die benieuwd zijn naar de ideeën en graag willen meestemmen kunnen zich opgeven voor de verkiezingsavond op woensdag 21 februari. Dat kan door een mail (met persoonlijke gegevens) te sturen naar w.nabring@vechtstromen.nl. De avond vangt om 19.00 uur aan in het Rheins, net buiten Enter.

Waterschap Vechtstromen werkt samen met verschillende partijen aan een klimaatbestendige Regge. Er worden onder andere bomen gekapt, zodat de rivier weer ruimte krijgt om te meanderen.
De actie Hout moet, Houd moed is bedacht door een groep inwoners, samen met waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel. Volgens hen konden Enternaren zelf het beste bedenken, wat te doen met het hout dat gekapt wordt. Het idee met de meeste stemmen wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder