Interactieve avond voor ouders van kinderen met een beperking

Algemeen

Anneke Doornbos.

WIERDEN – Wat komt er allemaal op je af, als je kindje niet blakend van gezondheid, maar met een beperking geboren wordt? Schrijfster en oud-docent Anneke Doornbos uit Wierden schreef er een boek over, en komt op woensdag 4 april over haar ervaringen vertellen in het Meester Siebelinkhuis van De Klup Twente aan de Berlagelaan in Almelo. De interactieve avond is bedoeld voor alle ouders en verzorgers van een kind met een beperking. Bedoeling is dat er niet alleen geluisterd wordt, maar dat mensen ook hun eigen verhalen en ervaringen delen.
In een ‘Nest met spiegelei’ vertelt Anneke Doornbos wat haar allemaal overkwam nadat dochtertje Merel werd geboren. In plaats van een roze wolk en een heerlijke kraamtijd, moest ze bekomen van de schrik. In de jaren daarna leerde ze omgaan met de beperking van haar dochter, maar voerde ze ook strijd met tal van instanties en organisaties om dingen voor elkaar te krijgen. Inmiddels is dochter Merel volwassen, woont zelfstandig en hebben moeder en dochter een mooie band met elkaar.
Anneke Doornbos zal vertellen over haar ervaringen, maar gaat – onder het genot van koffie of thee met wat lekkers - in een ongedwongen sfeer met alle ouders en verzorgers in gesprek over alle dingen waar je tegenaan loopt als je een kind met beperkingen opvoedt.
De bijeenkomst begint om 19.00 uur.