Jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland

Algemeen

WIERDEN – In de week van 18 tot en met 23 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds. Ook dit jaar zetten tienduizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma.

Alle kleine beetjes helpen om samen een groot bedrag op te halen tijdens deze collecteweek. Nieuw dit jaar is dat alle collectanten een QR-code op hun legitimatiebewijs hebben staan. Door deze code te scannen kan eenvoudig via een 'Tikkie' een donatie worden gedaan voor de collecte.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je - thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen. Met de opbrengst van de collecte wordt getracht een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma te bieden. Er is nog steeds wetenschappelijk onderzoek nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting en komen ze op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Helpen met collecteren? Bel dan voor meer informatie met ReumaNederland in Amsterdam op 020 – 5896 471 of mail naar vrijwilligers@reumanederland.nl.