Kees Kroon vertelt over neergestorte Wellington

Algemeen

De graven van de vijf gesneuvelde vliegers. Foto: Historische Kring Wederden.

WIERDEN – De Historische Kring Wederden houdt op donderdag 3 mei in het kader van de herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog een presentatie in het Kulturhus Hoge Hexel. Kees Kroon vertelt deze avond over de Engelse Wellington bommenwerper, die in de vroege ochtend van 10 augustus 1942 neerstortte achter Saamsweg 2 op de Piksen. Daarbij verloren vier van de vijf bemanningsleden het leven. Het verhaal wordt ondersteund met beelden.

Aan bod komen onder meer de aanval van de Royal Air Force (RAF) van die nacht, de Wellington en de Luftwaffe nachtjager die hem neerschoot, alsmede de begrafenis van de omgekomen bemanningsleden op 12 augustus 1942 en latere gebeurtenissen in het kader van deze crash. Voorafgaand wordt onder meer ingegaan op alle acht neergestorte vliegtuigen in de gemeente Wierden en de tactieken van de luchtoorlog van zowel de Engelse als de Duitse kant. Aanvang is 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. De toegang bedraagt 3,50 euro. Donateurs van de Historische Kring Wederden hebben gratis toegang.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder