Kinderen Sjaloomschool Wierden aan tafel met burgemeester en wethouders

Algemeen

WIERDEN – Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt mochten de leerlingen van groep zes van de Sjaloomschool uit Wierden afgelopen donderdag 8 november ontbijten in het gemeentehuis. Burgemeester Henk Robben heette de kinderen van harte welkom in de burgerzaal om vervolgens samen een stevig ontbijt te nuttigen. Ook de wethouders Johan Coes en Eric Braamhaar schoven aan.

Doel van dit gezamenlijke ontbijt is het bewust maken van de noodzaak van een gezonde start van de dag. De bestuurders maakten meteen van de mogelijkheid gebruik om een praatje met de kinderen te maken, dat uiteenliep van vechtsport tot voetbal. Na afloop van het ontbijt overhandigde de burgervader nog twee cheques van elk 125 euro. Het geld komt ten goede aan de goede doelen: Stichting ALS en Stichting KiKA, uitgekozen door de leerlingen zelf.

Elk jaar gaan een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basisscholen in het hele land. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. Met speciaal lesmateriaal leren ze er alles over. En in zo’n 275 gemeenten, waaronder de gemeente Wierden, ontbijten schoolklassen samen met hun burgemeester in het gemeentehuis. Deze zestiende editie van het Nationaal Schoolontbijt had als thema ‘Een feestje voor iedereen!’