Koninklijke onderscheidingen voor Wierdense brandweervrijwilligers

Algemeen

WIERDEN – Jan de Kock en René Holtkamp zijn vrijdagavond 25 mei in de brandweerkazerne te Wierden gewaardeerd met een Koninklijke onderscheiding. De versierselen werden uitgereikt door burgemeester Henk Robben. De twee brandweerlieden zijn vanwege hun lange vrijwillige loopbaan als brandweerman nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Heel Wierden mocht het vrijdagavond weten; met toeters, bellen en zwaailichten werden de gewaardeerde vrijwilligers uitgezwaaid. Jan en René hebben zich beiden bijna dertig jaar ingezet voor het vak als brandweerman. Jan meldde zich in 1988 bij het korps en bleef tot 1 januari van dit jaar lid van de vrijwillige brandweer van Wierden. Hij fungeerde in die 29 jaar onder andere als hoofdbrandwacht, was chauffeur voor de zware voertuigen en Manschap B. René kwam een jaartje later in dienst en bleef eveneens tot januari actief. Ook hij was hoofdbrandwacht en Manschap B. Deze mannen hebben er in de afgelopen jaren regelmatig voor gezorgd dat er mensenlevens zijn gered. Met gevaar voor eigen leven wisten ze menig situatie onder controle te krijgen.
Tijdens de jaarlijkse korpsbijeenkomst werd ook afscheid genomen van André ten Broeke, die 3,5 jaar vrijwilliger is geweest bij Brandweer Twente. Daarnaast werd feestelijk het 12,5 jarig brandweerjubileum van Erwin Brouwer gevierd. “Het behalen van diploma’s en het - na zoveel jaar trouwe dienst - afscheid nemen zijn bijzondere mijlpalen, die we zeker niet ongezien voorbij mogen laten gaan. Een korpsavond is een mooi moment om nog eens extra waardering voor het werk van de vrijwilligers uit te spreken”, aldus Kaudo Lieuwen, kazernecoördinator van Wierden.