Levende kerststal in Enter blijft populair: duizenden bezoekers

Algemeen

ENTER – De Enterse Klompen Daansers hebben ook dit jaar weer duizenden bezoekers over de vloer gehad in Bethlehem. Voor twee dagen, Eerste en Tweede Kerstdag, was het terrein aan de Jagersweg weer voor even het domein van de levende kerststal.

Inmiddels mag wel gezegd worden dat het dé grootste levende kerststal van Nederland is. Alleen op de eerste dag al schuifelden zo'n zevenduizend geïnteresseerden over de bospaadjes om een glimp op te vangen van Jozef, Maria en het kindeke Jezus.
Het terrein was ook dit jaar weer prachtig ingericht met toegangspoort, waar iedereen zich moest melden. Daarachter waande men zich tweeduizend jaar terug in de tijd, ten tijde van de volkstelling en de geboorte van Jezus. Er was van alles te beleven, voor jong en oud. Schapen, lammetjes en een kameel. Maar ook vuurtjes waar kinderen broodjes mochten bakken en een boom waar wensen opgehangen konden worden.
Mede door het mooie weer was de parkeerplaats binnen een mum van tijd vol en werd het Enterse Betlehem eventjes overspoeld door kroamschudders.