Luuk en Femke verkopen loten voor Serious Request

Algemeen

Burgemeester Henk Robben heeft de vergunning voor de verkoop van loten aan Luuk en Femke afgegeven.

WIERDEN – De tienjarige Luuk Nuis en Femke Hegeman uit Wierden gaan zaterdag 8 december de hele dag de straat op om geld in te zamelen voor Serious Request. “Wij hebben vorig jaar geld ingezameld voor Serious Request. We hebben toen in totaal 175,50 euro opgehaald en naar het Glazen Huis in Apeldoorn gebracht”, vertellen de twee enthousiast. “We zijn daarmee zelfs nog op Radio 2 en op televisie geweest. We hebben het geld toen ingezameld door dingen te verkopen aan vrienden, vriendinnen, klasgenootjes, ouders, opa's, oma's en buren.”

Dit jaar willen de twee weer in actie komen en wel aankomende zaterdag. “Van 10.00 uur ’s morgens tot 17.00 ’s middags gaan we loten verkopen in het centrum van Wierden. Met die zelfgemaakte lootjes kunnen mensen een prijsje winnen. Natuurlijk willen we graag veel geld inzamelen, daarom hebben we ook een pot voor vrije giften.” Om extra op te vallen gaan Luuk en Femke op hun skelters – met zwaailicht – door het centrum rijden in de hoop dat veel mensen hun gaan steunen.
“We hebben een brief naar burgemeester Henk Robben gestuurd om een vergunning aan te vragen. Hij heeft ons uitgenodigd en ons zelf de vergunning overhandigd op zijn kamer. Ook heeft hij alles heel duidelijk aan ons uitgelegd. We kregen ook nog dikke chocoladereep, omdat de burgemeester vond dat zoiets moest worden beloond!”

Het ingezamelde geld wordt dit jaar verdeeld over drie goede doelen, te weten bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en hulp bij oorlog en conflicten.