Medewerkers Reggewoon klussen als vrijwilliger bij JP van den Bent

Algemeen

WIERDEN – Medewerkers van Reggewoon hebben afgelopen donderdag voor de bewoners van JP van den Bent in De Holtinck in Wierden twee mobiele basketbalpalen in elkaar gezet.

Daarnaast zijn er verschillende opruimwerkzaamheden uitgevoerd en is de tuin onderhouden. De medewerkers van de woningstichting hebben vrijwillig de handen uit de mouwen gestoken. Een dag eerder, op woensdag, is ook in Nijverdal samen met bewoners en personeel van Stichting Aveleijn, de tuin van woonlocatie ‘Kruidenlaan’ in Nijverdal winterklaar gemaakt.

“Reggewoon staat midden in de samenleving. We voelen ons verantwoordelijk en dragen graag ons steentje bij aan een leefbare samenleving. Daarom organiseren we dit jaar voor het eerst een ReggewoonDoet. Het idee is natuurlijk afkomstig van de vrijwilligersactie NLDoet, jaarlijks georganiseerd door het Oranjefonds. Dit jaar zetten wij ons op andere tijdstippen in en daarom noemen we het simpelweg ReggewoonDoet”, aldus directeur-bestuurder John Olde Olthof. “Het initiatief zet noaberschap weer op de kaart. Het omzien naar elkaar is in deze tijd juist hard nodig. Bovendien is het een manier om één van onze doelgroepen beter te leren kennen.” Het is de bedoeling om het initiatief volgend jaar een vervolg te geven.