Optocht in Wierden weer iets volwassener

Algemeen

De leden van de Tolmennekes zijn er trots op dat er dit jaar voor het eerst sinds tijden weer een paar échte grote carnavalswagens door het centrum reden.

De carnavalsoptocht in Wierden groeit dankzij het enthousiasme waarmee de Hoogheden, de Prinsengarde en de Raad van Elf het zottenfeest vieren. Wierden zet zich daarmee prima op de feestkaart en dat was zaterdagmiddag goed merkbaar in de dorpskern. Honderden bezoekers zochten een plekje langs de route om een glimp op te vangen van de uitgedoste menigte. Veelal kleine loopgroepen en één- en tweelingen wisten de lachers op de hand te krijgen. De grote wagens, waaronder de nieuwe piratenwagen, zijn een mooie aanwinst voor de Wierdense optocht. De prijzen zijn dit jaar gegaan naar Flower Power, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Arie op Safari en ten slotte viel ook het bloemenmeisje in de prijzen.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder