Plé-Bek bie Hek zoekt goed doel voor donatie opbrengst

Algemeen

WIERDEN – Het duurt nog even voordat het muziekspektakel 'Plé-Bek bie Hek' voor de 33e keer aan de Nijverdalsestraat in Wierden losbarst, maar nu al kunnen goede doelen binnen de Wierdense gemeenschap zich melden. Elk jaar stelt de organisatie een groot deel van de opbrengst van het evenement beschikbaar voor een goede, lokaal doel.

Verenigingen, stichtingen en instellingen kunnen zich melden. In dit verzoek moet duidelijk naar voren komen waarom het aangedragen doel de juiste keus is voor de editie van dit jaar. Bovendien moet helder zijn waarvoor de opbrengst gebruikt gaat worden. De aanvraag kan per e-mail ingediend worden via plebekbiehek@versatel.nl. Let wel, dit verzoek moet vóór maandag 1 april binnen zijn.

De Zonnebloem afdeling Wierden heeft afgelopen keer 2.500 euro van de organisatoren gekregen. Dankzij deze bijdrage konden zij alle leden, oud-leden gasten en genodigden in het zonnetje zetten. Deze mensen die altijd druk zijn voor een ander, werden nu eens zelf een dag verwend.

De stichting 'Plé-Bek bie Hek' draait geheel op vrijwilligers en op de giften van sponsoren. Ook sponsoren kunnen zich melden; zij krijgen dan een vermelding op de website en op de tv-schermen in café Tante Ell tijdens het evenement en de weken daaraan voorafgaand. Dankzij de steun van de sponsoren kan de organisatie elk jaar een mooi bedrag doneren aan een goed doel binnen de Wierdense gemeenschap.

Overigens is het vanaf dit moment ook mogelijk om je aan te melden als deelnemer aan deze populaire Wierdense playbackshow. Dat kan via hetzelfde mailadres, plebekbiehek@versatel.nl of gewoon aan de bar bij café Tante Ell aan de Nijverdalsestraat in Wierden. Voor de drie beste acts ligt te zijner tijd een mooi geldbedrag klaar.