Pleun en Mees de eerste baby's van dit jaar in Enter en Wierden

Algemeen

Annemiek Robben, Marleen, Pleun, Peter en Sam.

WIERDEN/ENTER – De allereerste baby in de gemeente Wierden van dit jaar zag het levenslicht in Enter. Pleun Smit is geboren op donderdagochtend 3 januari om 10.55 uur. De trotse ouders zijn Marleen Smit-Ten Hove en Peter Smit; de tweejarige Sam is Pleun's oudere broertje. Diezelfde dag werd om 13.43 uur Mees Gerritsen Mulkes geboren, de eerste baby voor de kern Wierden en het buitengebied. Mees is de derde telg voor Bernadette en Bart, woonachtig aan de Schapendijk te Wierden. Zij hebben al een dochter van drie jaar en een zoontje van één jaar.

Het is een traditie vanuit de gemeente Wierden, die al jaren in ere wordt gehouden: een bezoek aan de eerst geboren baby's van het jaar in de kern Enter en de rest van Wierden. Voor de laatste keer in haar rol als echtgenote van de burgemeester – zoals bekend gaat burgemeester Henk Robben met pensioen – mocht Annemiek Robben de twee gezinnen verblijden met een bezoek én cadeautjes voor de kersverse aanwinst – waaronder een zilveren spaarpot – en leesboekjes voor de broertjes en zusjes.

“Bij de geboorte van Sam was ik blij dat ik net niet de eerste van het nieuwe jaar was”, vertelt Marleen lachend, “want anders zou ik in de krant komen, nee dank je!” Toch moest ze er dit jaar wel aan geloven, want dochter Pleun was de eerste in de hele gemeente Wierden en in de kern Enter. Vader Peter en moeder Marleen wonen al weer enige jaren samen in dit dorp. Marleen is er geboren en getogen, Peter komt uit de Achterhoek en heeft 't prima naast z'n zin in Enter. Hij kan op de fiets naar z'n werkgever in Goor, waar hij actief is als ontwerper in de staalindustrie. Marleen daarentegen is ambulant kapster en heeft haar klantenkring in Enter en omgeving.

En laat Bernadette nou ook datzelfde beroep uitoefenen én Marleen ook nog eens kennen. De twee hebben in het verleden bij dezelfde kapsalon gewerkt, voordat ze beiden zelfstandig aan de slag gingen. “Ja grappig hè, we zijn elkaar ook al wel eens tegengekomen tijdens de zwangerschap. Echt leuk dat we nu samen op één dag zijn bevallen.” Bernadette is samen met Bart woonachtig in het buitengebied van Wierden. “We wonen hier nu drie maand, nadat we een paar jaar in Rijssen hebben gewoond. Bart is hier op deze plek opgegroeid en zijn ouders wonen hier ook nog. We gaan een nieuw huis bouwen op de plek van de oude stallen.”