Rabobank verdeelt vijftigduizend euro over 74 verenigingen en stichtingen

Algemeen

ENTER/WIERDEN/RIJSSEN – De Rabobank Rijssen-Enter heeft dinsdagavond 5 juni op een feestelijke manier de uitslag bekend gemaakt aan alle deelnemende verenigingen en stichtingen van de Rabobank Clubkas Campagne.

De bank verdeelt middels deze actie vijftigduizend euro onder 74 verenigingen en stichtingen. In totaal zijn 19.437 stemmen uitgebracht door 6.479 klanten van twaalf jaar en ouder. Dit resulteerde in een stempercentage van maar liefst 29 procent. Iedere deelnemende club kreeg minimaal honderd euro en de rest van het beschikbare bedrag werd naar rato verdeeld, dus hoe meer stemmen hoe meer geld voor de club. In Enter kreeg voetbalvereniging Enter Vooruit met 394 de meeste stemmen en dat was goed voor een donatie van dik duizend euro, op de voet gevolgd door de Muziekvereniging Enter met 379 stemmen en een donatie van 974,90 euro.
Tijdens de Finale Avond in Het Parkgebouw in Rijssen is bekend gemaakt hoeveel stemmen elke club heeft ontvangen en welke bedragen zij hiermee verdiend hebben voor het realiseren van hun doelen. Een feestelijke avond, waarbij een vrolijke en uitgelaten stemming overheerste.
De vijf clubs met het hoogste aantal stemmen werden op het podium uitgenodigd om een cheque in ontvangst te nemen. Hospice de Reggestroom ontving de grootste cheque, zo werd 5.913,98 euro aan hen uitgereikt.

Omdat dit het eerste jaar was waarin Rabobank Rijssen-Enter deze wijze van sponsoren hanteert, beloonde de bank de meest ludieke en creatieve campagnes met een extra prijs van 250 euro. Zo werden in de gemeente Wierden de Stichting Evenementenweide Notter en CJV Timotheüs uit Enter nog eens extra in het zonnetje gezet en konden zij deze extra prijs bijtellen bij hun verdiende cheque.