Sluit aan bij stille tocht door kern Wierden; herdenk de gevallenen

Algemeen

WIERDEN – Ook in de kern Wierden worden op vrijdag 4 mei de gesneuvelde strijders herdacht. Wie wil, kan een bloem meenemen en na de herdenking neerleggen bij het gemeentelijk monument. Voor mensen die slecht ter been zijn, zijn extra stoelen aanwezig.

Voorafgaand aan de stille tocht begint om 18.30 uur een viering in de katholieke kerk aan de Stationsstraat, die georganiseerd wordt door de werkgroep oecumenische diensten/WIO. De stille tocht vangt om 19.25 uur aan vanaf de parkeerplaats aan de Tichelgaarde, waarna via de Appelhofdwarsstraat, Appelhofstraat, Dikkensweg, het Stationsplein en de Stationsstraat naar het gemeentelijk monument bij de Dorpskerk aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein wordt gelopen. Onderweg worden bij meerdere stolpersteine en monumenten stil gehouden en bloemen gelegd.
Op het Burgemeester van den Bergplein zingt het Algemeen Wierdens Mannenkoor enkele liederen, waarna kransen worden gelegd, onder meer door burgemeester Henk Robben en zijn echtgenote, de familie Mishori uit Israël en enkele veteranen. Na de twee minuten stilte wordt het Wilhelmus ingezet en spreekt de heer Mishori een Hebreeuws gebed uit. Aansluitend leggen basisschoolleerlingen en leerlingen van de Passie kransen en bloemen. Ook wordt een zelfgeschreven gedicht voorgedragen door leerlingen van de Sjaloomschool en spreekt onder andere de burgemeester een kort woord.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder