Start nieuwe carnavalsjaar met Prinsenbal CV De Tolmennekes

Algemeen

Fotobijschrift: Prins Hilko de Eerste, prinses Miranda, Adjudant Patrick en Hoflady Judith nemen zaterdag afscheid als de nieuwe hoogheden bekend worden gemaakt. Foto: Moniek van der Wal.

WIERDEN – Het nieuwe carnavalsjaar gaat op de elfde van de elfde weer officieel van start en dat betekent dat ook in Wierden weer zenuwachtig wordt uitgekeken naar het moment dat de nieuwe Prins Carnaval van carnavalsvereniging De Tolmennekes zich bekend maakt. Op zaterdag 17 november is het zo ver. Tijdens het Prinsenbal in Residentie Het Anker aan de Wilhelminastraat in Wierden wordt het mysterie onthuld.

Carnavalminnend Wierden vraagt zich al maanden af wie de nieuwe Prins gaat worden van De Tolmennekes in dit speciale jaar. De vereniging bestaat namelijk 44 jaar. En in het carnaval is elke elf jaar een lustrum, een goede reden voor extra activiteiten dus.

In samenwerking met de Historische Kring is er tot begin maart een tentoonstelling over De Tolmennekes te zien in de Van Buurenstee. Ook is er begin februari een speciale feestavond om het jubileum te vieren.

Maar eerst is aankomende zaterdag de opkomst van de nieuwe Prins van De Tolmennekes én natuurlijk het afscheid van de huidige Prins en zijn gevolg. Prins Hilko en Prinses Miranda hebben het afgelopen carnavalsjaar, samen met Adjudant Patrick en Hoflady Judith, uitstekend geleid. Maar voor hen is het op 17 november tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe Hoogheden.

Het Prinsenbal begint om 20.00 uur en iedereen is welkom op dit mooie feest. En een feest gaat het zeker worden met DJ Lars en de formatie De Foppers. Het motto van De Foppers is ‘feest, feest en nog eens feest’. Feest met meezingers van toen en nu. De Tolmennekes willen graag benadrukken dat het geen ‘verkleedpartijtje’ is. Het is een avond waarop iedereen zijn mooiste pak of jurk uit te kast mag trekken om feest te vieren in Residentie Het Anker.

De Tolmennekes begroeten iedereen graag vanaf 20.00 uur in Residentie Het Anker. De entree is gratis. Alaaf!