Stichting Bowie neemt afscheid van bevlogen vrijwilliger Katrin Puusepp

Algemeen

WIERDEN – Stichting Bowie en enkele andere organisaties in Wierden verliezen deze week Katrin Puusepp, een bevlogen vrijwillig medewerkster. Ze neemt op donderdag 6 december afscheid van Bowie, want vertrekt weer naar haar geboorteland Estland. Op 1 juli 2015 kwam Katrin naar Nederland, vanwege werk van haar echtgenoot die hier drie-en-een-half jaar actief is geweest.

Katrin wilde deze periode nuttig besteden. Hele dagen thuis zitten was niets voor haar. Ze wilde graag wat om handen hebben en bovendien onze taal leren begrijpen en ook ‘as much as possible’ spreken. Dus ging ze op Nederlandse les. Ze wilde ook graag de handen uit de mouwen steken maar mocht geen betaald werk doen. Dus koos ze voor vrijwilligerswerk. Bert Evers, haar taalcoach, bracht haar in contact met de Wereldwinkel en Kringloopwinkel 2Switch, beide in Wierden. Daar kon ze meteen aan de slag. Later is ze ook nog bij verpleeghuis De Botterhof in Wierden gaan helpen, waar ze op vrijdagen, als het mooi weer was, met rolstoelgebonden bewoners ging wandelen.

Sinds het voorjaar van 2017 is ze vrijwilligster bij Stichting Bowie. Daar helpt ze elke twee weken bij het inpakken van de boodschappenmand. Ze heeft nog nooit een dag overgeslagen en wist al gauw de harten van haar collega’s te veroveren. Die moesten allemaal Nederlands met haar praten en beslist geen Engels.
Deze week pakt Katrin voor het laatst de dozen in, want dan zit het verblijf in Nederland er op. Natuurlijk is ze blij dat ze weer naar huis kan gaan. Toch zal ze ook met enige weemoed vertrekken, want ze is erg van het mooie Twente gaan houden en de aardige mensen die er wonen. Ze is dan ook vast van plan, zegt ze, hier in de toekomst nog een of meer vakanties door te komen brengen.

Stichting Bowie wil haar graag heel hartelijk voor al haar inzet bedanken. Donderdag wordt ’s middags in kleine kring afscheid van haar genomen, onder het genot van een hapje en een drankje, in de inpakhal van Bowie.