Stille tocht en herdenking bij monument kapitein Lancker

Algemeen

HOGE HEXEL – Ook in de kern Hoge Hexel wordt op vrijdag 4 mei de traditionele dodenherdenking gehouden. Vertrek is om 19.40 uur vanaf het Kulturhus in Hoge Hexel, zodat de tocht iets voor 20.00 uur eindigt bij het monument van kapitein Lancker aan de Monumentweg.

Aldaar is scoutinggroep H.J.B. Llanos aanwezig en draagt één van de basisschoolkinderen een gedicht voor en neemt wethouder Dianne Span kort het woord. Om exact 20.00 uur wordt gezamenlijk de twee minuten stilte in acht genomen, waarna het Wilhelmus wordt gezongen en er bloemen worden gelegd namens de gemeente Wierden, de bewoners van Hoge Hexel, leerlingen van De Driesprong en de scouts. Na de bloemenlegging wordt de stille tocht afgesloten met het spelen van twee koralen door de Harmonie Wierden. Na afloop is het Kulturhus open voor een kop koffie en om na te praten.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder