Stille tocht en kranslegging bij monument Notter-Zuna

Algemeen

NOTTER/ZUNA – In buurtschap Notter-Zuna wordt op vrijdag 4 mei 2018 ook een stille tocht gelopen en is er aansluitend een kranslegging bij het monument aan de Rijssensestraat (N350), nabij het ecoduct.
De stille tocht vertrekt om 19.30 uur vanaf de Grimbergerweg 2a in Notter.

Inwoners en andere belangstellenden worden verzocht om zich daar om 19.15 uur te verzamelen. Om 19.30 uur wordt de stille tocht opgesteld om op gepaste wijze richting het oorlogsmonument te lopen. Bij aankomst bij het monument is er onder meer samenzang, kranslegging door wethouder Nico Rotgerink en twee inwoners uit Notter en Zuna. Ook leggen twee leerlingen van school met de Bijbel Notter-Zuna een krans. Na een toespraak door de wethouder klinkt de Last Post, waarna twee minuten van nationale stilte volgen. Aansluitend leggen kinderen bloemen en draagt Romke Veneklaas het gedicht 'En dit is waarom...' voor. Na het Wilhelmus wordt in gepaste eerbied teruggelopen naar het startpunt.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder