Sunte Mart'n overweldigend: feesttent KPN overvol en schuifelen op jaarmarkt

Algemeen

WIERDEN – De editie van 2018 van Sunte Mart'n mag volgens de organisatoren van beide stichtingen de boeken in als geslaagd. De feesttent van Station KPN puilde met name op zaterdagavond zó uit dat de deuren werden gesloten.

Ook de andere feestdagen, waaronder de vrijdagavond met Boh Foi Toch en de Duitse feestmiddag op zondag waren volgens spreekbuis van KPN, Tonny Grooten, dit jaar overweldigend. De nieuwe opzet op donderdag, een VIP oamd voor sponsoren en vrijwilligers was eveneens een mooie impuls voor de start van het traditionele dorpsfeest.
Ook de andere festiviteiten rondom Sunte Mart'n zorgen voor veel vermaak; honderden kinderen namen weer deel aan de lampionnenoptocht op de vrijdagavond. Niet alleen de lampionnen zelf trokken de aandacht van de deelnemers, met name het snoep dat werd uitgedeeld verdween gretig in de grijpgrage handjes. Aansluitend werden de jongens en meisjes weer van elkaar gescheiden om vervolgens via een lotnummer elkaar weer op te zoeken op de Jennechiesmarkt. Daar werden ook de prijzen uitgereikt voor de mooiste en meest creatieve lampionnen. De eerste prijs ging dit jaar naar Quintie Reinderink (met een heks). Tweede werd Selester Kamp (met kermis) en derde Pim Ramaker (met spook). Tot het Jennechiesstel van 2018 zijn Pien Rouweler en Daan Kruiper verkozen.

Tevens waren er op zaterdag weer veel wachtenden bij Tussen Kunst & Kitsch in Zalencentrum Het Anker; verschillende antieke waren werden op waarde geschat en in op het oude marktplein was een kleine streekmarkt. De traditionele jaarmarkt op de maandag zorgde haast voor files naar het dorp Wierden. Van heinde en verre kwamen de bezoekers naar de kraampjesmarkt, waar deze keer zo'n 150 deelnemers hun waren verkochte, oude ambachten vertoonden of creativiteit lieten zien. De Lions verkocht warme snert waarvan de opbrengst dit jaar naar de Zonnebloem afdeling Wierden gaat en de mobiele kinderboerderij met vele dieren op de oude markt en de koe- en paardenhandel zorgden voor de sfeer van vroeger.

Het succes van Sunte Mart'n is ook dit jaar weer overtroffen. In deze Wiezer vind je een grote fotocollage om nog even van het evenement na te genieten.