Van een grapje deze zomer naar nu een verkoopsucces

Algemeen

'Alle proem’n in een potje'

Een warme zomer brengt voor fruittelers ook soms problemen met zich mee, het verhaal van een Zeeuwse fruitteler die met zestigduizend kilo pruimen bleef zitten omdat de supermarkten de pruimen dit jaar te klein vonden. De fruitteler deed een oproep op Facebook en op tv. Iedereen kon pruimen bij hem afnemen en ook wij hoorden dit bericht en dachten 'is dit iets voor de Sunte Mart’n?'. Overheerlijke jam maken en die op de markt verkopen, een leuk idee, rijden we naar Zeeland of kunnen we dit ook in Wierden halen? We hebben Roy Klasens, uw groenteman, gevraagd en hij zorgde dat we goedkoop pruimen konden kopen en Tijmon Vosselman van Albert Heijn zorgde voor een mooie prijs van de geleisuiker.

Vervolgens het kookboek erbij, adviezen van familie en vrienden die vaker jam maakten aannemen en starten aan een nieuwe uitdaging: jam maken! Alle proem’n in ’n drek, dachten we, want alle vijf hadden we nog nooit jam gemaakt. Wat een gezellige week hebben we gehad, jampotjes inkopen, stofjes kopen en knippen voor de aankleding, pruimen schoonmaken, ontpitten, koken, de jam in potjes doen, potjes op de kop, potjes schoonmaken, stofjes erom, etiketten van Edelijn er op en klaar voor de verkoop!

In totaal hebben we 250 potjes jam hebben we gemaakt en nu al zijn we met de verkoop van de laatste vijftig potjes bezig! Wilt u de jam ook proberen of weggeven als cadeau, dat kan, ‘alle proem’n in een potje’ is te koop voor drie euro per potje bij Engberts & Olthuis, Klasens, uw groenteman en in een pakket bij Kaas en Smaak! Zo steunt u de stichting Sunte Mart’n en kunnen we ook dit jaar weer een mooi weekend organiseren van, voor en door Wierdenaren! Zien wij u in het weekend van 2 tot en met 5 november?!