Verruiming van winkeltijden in Enter en Wierden: twaalf zondagen open

Algemeen

WIERDEN/ENTER – De winkels in de kernen Wierden en Enter mogen twaalf zondagen per jaar open en supermarkten mogen iedere zondag hun deuren openen. Dat is vastgelegd in de nieuwe winkeltijdverordening.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de verruiming van de openingstijden op zondag. Winkeliers kunnen zelf bepalen op welke zondagen zij open zijn, met uitzondering van eerste Kerstdag, eerste Paasdag en eerste Pinksterdag. Ieder half jaar geven winkeliers aan de gemeente door welke zondagen ze hun winkel de komende zes maanden willen openen. “We laten de keus bij de winkeliers. Iedereen is dus vrij om te besluiten zijn of haar winkel te openen. We willen en kunnen niemand verplichten om op zondag open te gaan”, benadrukt verantwoordelijk wethouder Richard Kortenhoeven. De toegestane openingstijden op zondag zijn voor alle winkeliers van 12.00 uur tot 18.00 uur.

“De zondagsopenstelling was een nadrukkelijke wens van de nieuwe coalitie. Door deze nieuwe verordening wordt dit nu officieel geregeld,” aldus Kortenhoeven. Naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad in juni van dit jaar, openden een aantal winkeliers in de gemeente Wierden al op zondag de deuren. De supermarkten zijn zeer tevreden over de afgelopen periode. “Het is voor supermarkten niet werkbaar als we voor hen het aantal zondag gaan beperken. Daarom hebben we besloten dat supermarkten iedere zondag open mogen.”