Vrijwilligers werken volop aan herinrichting Klompenmuseum

Algemeen

De vele klompen liggen tijdelijk rondom de oude zomp.

ENTER - Het Klompen- en Zompenmuseum in Enter wordt opnieuw ingericht. Met het verdwijnen van Tourist Info heeft het bestuur van Enters Erfgoed meteen besloten om het museum - met name de entree en het deel van het klompenmuseum - opnieuw in te richten. Alle klompen zijn tijdelijk verplaatst en het pand is behandeld tegen houtworm om zo ook het kostbare schoeisel te behouden voor te toekomst.
De heropening van het museum is medio april gepland. "We gaan de entree wat verruimen door de balie te verplaatsen. Daarnaast wordt het klompenmuseum logischer ingericht, zodat de bezoeker wordt meegenomen in de ontwikkeling van de klomp in de loop der jaren", duidt Albert Bouwmeester, voorzitter van Enters Erfgoed. Ook is er inmiddels een kledingzolder boven het zompenmuseum ingericht, waar liefhebbers op aanvraag kunnen neuzen in allerhande kledij uit vervolgen tijden.
Om het Enterse museum tijdens het toeristisch seizoen open te kunnen stellen zijn nog wel enkele vrijwilligers nodig, nu Tourist Info haar baliefunctie in Enter heeft afgestoten. "We kunnen nog zo'n tien vrijwilligers gebruiken", aldus Bouwmeester. "We hebben gelukkig al vijftien enthousiastelingen mogen verwelkomen, maar om tijdens het hoogseizoen open te kunnen zoeken we nog enkele gastheren of -vrouwen voor minimaal één dagdeel per week. Het is ook mogelijk om deze functie met twee personen te vervullen." Voor meer informatie kan men contact opnemen met Albert Bouwmeester, telefoon 06 - 51 43 68 48 of info@enterserfgoed.nl.