Wereld Winkel Wierden is op zoek naar talenten

Algemeen

WIERDEN – De Wereld Winkel Wierden is op zoek naar vrijwilligers die in de winkel willen meewerken, coördineren, organiseren of zich op het vlak van PR willen inzetten. De Wereld Winkel Wierden biedt iedereen de kans om voor kortere of langere tijd culturen te ontdekken, mensen te ontmoeten en daardoor je blik te verruimen.

Er worden vrijwilligers gezocht van jong tot oud, mensen met een visie op een duurzame toekomst voor alle wereldburgers. Van de winkelmedewerkers wordt verwacht dat ze minimaal één keer in de veertien dagen een dagdeel ingezet kunnen worden. De winkelcoördinator is de verbindende factor tussen de vrijwilligers en de spil tussen de diverse werkgroepen zoals de inkoop- en etalagegroep. De PR-medewerker zorgt met name voor het plaatsen van berichten op Facebook, Instagram en de website.

Ook is er een functie beschikbaar voor de vaste 'non-food inkoper'. Hij of zij is verantwoordelijk voor het bestellen en afhalen van producten die binnen het fairtrade, social label en duurzaam assortiment passen. De inkoper gaat gemiddeld één keer per twee maand samen met een collega naar leveranciers in onder meer Culemborg. Daarnaast kan ook ingekocht worden via internet.

Verder zijn er nog medewerkers nodig die organisatietalent bezitten, voor het opzetten van workshops et cetera, maar ook voor het coördineren en/of uitvoeren van activiteiten rondom thema’s zoals bij voorbeeld met Wereldwinkeldag en Wereldvoedseldag.

Ten slotte is er een vacature voor een gedegen voorzitter. Deze gedreven man of vrouw wil zich samen met de ruim 45 huidige vrijwilligers inzetten voor de toekomstige generatie, zodat ook die bewust wordt van het samen verantwoordelijk zijn voor een eerlijke en duurzame wereld.

Nieuwsgierig geworden? Loop eens binnen in onze winkel aan de Marktstraat in Wierden of neem een kijkje op Facebook of op www.wereldwinkelwierden.nl Voor nadere vragen en opgave kan er gemaild worden naar info@wereldwinkelwierden.nl.