Wereldwinkel in Wierden introduceert 'Mooi door mij'

Algemeen

WIERDEN – De Wereldwinkel in Wierden introduceert 'Mooi door mij'; design producten uit Rijssen, gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking.

De Wierdense Faitrade cadeauwinkel gaf eerder dit jaar al aan dat ze haar drie speerpunten: duurzaamheid, fairtrade en social label (nog) meer onder de aandacht van het publiek zou brengen. Met de introductie van deze producten wordt daar gehoor aan gegeven. “We proberen vorm te geven aan betrokkenheid dichtbij, door te kijken of we in de toekomst in de regio bijvoorbeeld van sociale werkplaatsen of kleinschalige projecten ook duurzame producten kunnen afnemen,” aldus een woordvoerster.

De inkopers van de winkel zijn de laatste maanden volop bezig geweest om deze contacten uit te diepen en goede afspraken te maken zodat het mes aan twee kanten snijdt. Er is hiertoe onder andere samenwerking gezocht met de Kubiek uit Rijssen. De vaste begeleiders verdienen respect voor het geduld en de liefde waarmee ze de medewerkers ondersteunen. Door hun bijdrage wordt de aandacht niet gericht op hun beperkingen, maar vooral op de mogelijkheden die ze wel hebben. Daar is het label 'Mooi door mij' voor ontwikkeld. Dit zijn originele en inspirerende musthaves met een a-merkstatus. “Door de aankoop van deze producten, wordt uw Sinterklaas-, Kerstcadeautje of voor welke gelegenheid dan ook waarvoor u iets unieks zoekt, nog betekenisvoller.”