Wethouder Dianne Span verlaat Wierdense politiek

Algemeen

WIERDEN – Dianne Span stopt als wethouder van de gemeente Wierden. Zij stelt zich niet meer beschikbaar als wethouder namens het CDA Wierden-Enter voor een eventuele nieuwe periode. Vanwege persoonlijke redenen heeft zij dit besluit genomen. Afgelopen week heeft zij het bestuur en de fractie hierover geïnformeerd.

“Vorig jaar heb ik mij beschikbaar gesteld voor een eventuele volgende periode”, aldus Span. “Mijn inzet voor onze mooie gemeente wilde ik graag voortzetten. Ik weet inmiddels ook dat het een functie is die veel vraagt van mijzelf en mijn omgeving. Om het goed te doen wil ik mij voor honderd procent inzetten. De afgelopen periode heb ik ervaren dat deze belasting voor mij steeds zwaarder werd. De volledige inzet kan ik niet meer leveren en daarom heb ik met pijn in het hart de beslissing genomen om te stoppen en te kiezen voor mijn gezondheid en gezin.”

Het bestuur en de fractie van CDA Wierden-Enter betreuren maar respecteren het besluit.
Bestuursvoorzitter Jan Idema: “De kennis en kunde van Dianne Span hebben een grote bijdrage geleverd aan het gevoerde beleid in onze gemeente. Wij zijn haar dankbaar voor haar tomeloze inzet in de afgelopen jaren en we wensen haar alle goeds voor de toekomst.”