Wierden, Enter en Bornerbroek vieren warm carnaval in de kou

Algemeen

WIERDEN/ENTER/BORNERBROEK – Buiten zakte het kwik tot onder de nul graden, maar in het Meester Siebelinkhuis van De Klup Twente in Almelo liep donderdagavond 8 februari de temperatuur op tot tropische waarden.

Daarvoor zorgde eens niet de kachel, maar prins Hilko I, zijn prinses Miranda en adjudant Patrick met hoflady Judith. Zij en hun vrolijke gevolg van de carnavalsvereniging de Tolmennekes uit Wierden brachten alle spidermannen, clowns, cowboys, boefjes en bierpullen, konijnen, gorilla’s, prinsessen en boertjes-van-buut’n van De Klup in de benen voor eindeloze polonaises en enthousiaste dansjes. En daar werd het hartstikke warm van, vonden ook Joyce, Koos, Patrick, Harm en Marloes uit Wierden die zich in het feestgedruis hadden gestort. Daarmee was voor de Tolmennekes de aftrap gegeven voor een paar dagen feest en vermaak. Op de vrijdagmiddag werd officieel de sleutel en het niet passende sleutelgat overhandigd aan de hoogheden van de Tolmennekes en de Boorköttels. Daarna ging het in de twee kernen los: van de Megaparty op de vrijdagavond in de residentie in Wierden tot de elk jaar weer groter wordende optocht op de zaterdag. Ook in Enter is het feest der zotten weer goed gevierd met onder meer het jeugd- en kindercarnaval en het proamengala met allerlei lachwekkende acts. In Bornerbroek trok de optocht op de zaterdagmiddag veel bekijks vanuit de wijde omtrek.

Algemeen

Pastoor Aan de Stegge (VII)

Boeiend zijn de verhalen over de mensen uit Enter. Deze serie gaat over het verzetswerk van pastoor Jan aan de Stegge. Hij woonde en werkte in Toulouse in Frankrijk.
Lees verder
Algemeen

Moppies voor hospice De Reggestroom

steun voor kinderen in moeilijke tijden
Lees verder
Algemeen

Wiezer, van binn’n en van buut’n

De Wierdense coach en therapeut Herman Veltmaat vertelt eens per maand in 'Wiezer, van binn’n en van buut’n' over hoe mensen weer op eigen kracht verder kunnen gaan.
Lees verder