Wierdense jeugd loopt mee in kleurige Palmpaasoptocht

Algemeen

WIERDEN – De weersomstandigheden hebben er zondag 25 maart voor gezorgd dat honderden enthousiaste kinderen konden deelnemen aan de grote Palmpasenoptocht in Wierden. Samen met vele familieleden liepen de kinderen door de straten in het centrum van het dorp. De tocht ving traditioneel aan bij de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat en voerde via de Katholieke Kerk naar de Hervormde Kapel waar de wethouders Dianne Span en Roselien Slagers de menigte opwachten.

Onder de vrolijke klanken van de fanfare van Harmonie Sint Jan trok een lange sliert door het dorp. Onderweg hadden de kinderen moeite om van het broodhaantje en de snoepjes af te blijven. Om de palmpaasstokken nog enigszins te sparen stellen enkele trouwe sponsoren al vele jaren snoep en fruit beschikbaar, op verschillende plekken langs de route.
Traditioneel werd ook een bezoek gebracht aan de senioren in een verzorgingscentrum, dit jaar 't Holtinck. Een jury heeft onderwijl nog gekeken naar de mooiste palmpaasstokken en dit jaar zijn de prijzen gegaan naar Meike Meulman (eerste), Hugo Roeloffzen (tweede) en Margot Kamphuis (derde).