Wijkteams zorgen voor beter welzijn in buurten

Algemeen

De bewoners van de verschillende wijkteams.

WIERDEN/ENTER – Leefbaarheid in de wijk is vaak van veel ‘kleinigheden’ afhankelijk. De vier Wijksaam-wijkteams in Wierden houden een vinger aan de pols en zorgen er voor dat het welzijn in de wijk verbeterd wordt.
Om de maand komen de wijkteams bij elkaar om klachten, opmerkingen en problemen van wijkbewoners en professionals te bundelen en vervolgens acties uit te zetten. Het wijkteam praat over oorzaken en gevolgen en zorgt voor een basis richting een oplossing bij de verschillende organisaties.
Op de foto staan de bewoners van de verschillende wijkteams in de gemeente Wierden. Zij zijn de ogen en oren in de wijk en de schakel tussen de bewoners en het wijkteam. Als zij zich zorgen maken om, of het signaal krijgen dat iemand anders zich zorgen maakt om een bewoner uit de wijk, dan melden zij dat in het wijkteam. De bewoners zijn van grote toegevoegde waarde in het wijkteam. Zij zorgen ervoor dat de wensen en belangen van andere bewoners gehoord worden en zoeken samen met de professionals naar een oplossing als de situatie hier om vraagt.
Voor meer informatie en/of vragen kan contact worden opgenomen met de Wijksaam-coördinatoren, Marieke Huiskes (Wijkteam Oost en Buitengebieden) of Anneke Baan (Wijkteam Enter en NoordWest). Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0546 – 580 857 of per mail wijksaam@wierden.nl.