Wild East Robin Steentjes lanceert 'Een roadtrip door d'n Achterhoek'

Algemeen

ENTER – Robin Steentjes, in Oost-Nederland bekend van The Wild East, heeft zijn debuut gemaakt als schrijver. Sinds een dikke week is 'The Wild East – Een roadtrip door d'n Achterhoek' verkrijgbaar. Als lezer wordt je meegenomen op een avontuurlijke fietstocht door de tijd én door de Achterhoekse streek. De 31-jarige Steentjes, in het dagelijks leven accountant, heeft vele waargebeurde feitjes en opmerkelijke zaken opgezocht en verwerkt in een verder fictief verhaal dat puur op inspiratie is geschreven. Op het moment van schrijven – een week na de lancering – zijn er al zo'n 150 van de tweehonderd beschikbare exemplaren verkocht. Steentjes denkt al na over een tweede druk van zijn in eigen beheer uitgegeven boek.

Het idee om een eigen boek van de pers te laten rollen speelt al vele jaren door het hoofd van Steentjes. Samen met dorpsgenoot Dave Letink lanceerde hij vijf jaar geleden het glossy magazine 'The Wild East' met daarin in hoofdzaak komische sketches en cartoons, veelal in het dialect. Na tien nummers echter bleef het sinds 2016 stil, maar de fans kunnen nu volop smullen van deze Wild East in boekvorm. “Het schrijven van een boek kost tijd, ik ben er in totaal 2,5 jaar bezig geweest. Het idee was er al langer, maar nadat ik veel, echt veel feitjes over de Achterhoek had verzameld leek het me een goed idee om er een verhaallijn in te creëren.”

Het plan werd vormgegeven en Steentjes gebruikte zijn verzamelde aantekeningen om een verhaal te schrijven over zijn geliefde streek, de Achterhoek. “Ik ben er niet geboren of getogen, ik ben een echte Enternaar, maar mijn ouders komen er wel vandaan en daardoor ben ik er ook veel geweest. Ik kom er nog wel veel, heb er bijvoorbeeld veel gefietst en ken daardoor alle buurtschappen en dorpen wel. Dat is goed van pas gekomen bij het schrijven van het boek, de verhaallijn start in de oertijd als de Achterhoek ontstaat en loopt door tot het heden en voert langs plaatsen als Winterswijk, Lochem, Doetinchem en Lievelde. Als dit boek een succes wordt, dan komt er wellicht ook nog wel een roadtrip door Twente en Salland haha.”

Door veel feitjes over de Achterhoek te verzamelen heeft Steentjes een virtuele en zeer avontuurlijke fietstocht aan het papier toe weten te vertrouwen. Een kleine 250 pagina's vol bizarre momenten. Hoogtepunten uit de geschiedenis zijn aangevuld of enigszins smeuïger gemaakt, waardoor een verhaal is ontstaan dat makkelijk wegleest, in de stijl waar The Wild East bekend om staan. Zo worden er uitstapjes gemaakt naar Amerika, waar een Achterhoekse kolonie is gesticht en waar ook een dorp Borculo bestaat. Elk hoofdstuk vangt aan met een songtekst, al dan niet opgesmukt en aangepast door Steentjes in sappig Achterhoeks. “Dat was nog best lastig, elk dorp in de Achterhoek heeft weer z'n eigen dialect, daar moet je rekening mee houden bij het schrijven. Het moet gewoon kloppen, net als de feiten. Ik hou van muziek, met name de ouderwetse rock 'n roll en speel zelf ook een beetje gitaar. En Normaal, de Achterhoekse rockhelden, daar ben ik al jaren fan van. Ook die vind je terug in het verhaal.”

Nu het debuut van de drukpersen is gerold heeft Steentjes tijd om zijn werk te promoten en het gaat zo goed, dat er waarschijnlijk al een tweede druk wordt uitgegeven. Voor wie ook een exemplaar van 'The Wild East – Een roadtrip door d'n Achterhoek' wil kan terecht bij Primera in Enter of bestel via info@thewildeast.nl. Voor 19,95 euro heb je een uniek boek in handen.

Enter is een nieuwe en talentvolle schrijver rijker. Robin Steentjes heeft een boek geschreven met als titel: The Wild East – Een Roadtrip door d’n Achterhoek. In dit boek fietst hij in 230 pagina’s op een ludieke wijze door d’n Achterhoek en zijn roemruchte historie, vol sterke verhalen over smokkelpraktijken, geheime zenders en illegale jeneverstokerijen.

Robin: “Onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn onder meer Ac/Dc, Normaal, Winston Churchill, Kleinen Hendrik en Karel de Grote. Het boek is vorige week donderdag verschenen en ik geef het boek in eigen beheer uit.
De prijs van het boek is € 19,99 en bestellen kan via: info@thewildeast.nl