Wout Droste spoort kinderen Sjaloomschool aan tot lezen

Algemeen

WIERDEN – Op de Sjaloomschool in Wierden is op maandag 4 februari het officiële startsein gegeven voor het nieuwe project 'Scoor een boek!'. Dit is een leesbevorderingsproject van de bibliotheek van Wierden in samenwerking met voetbalclub Heracles Almelo en de gemeente Wierden. Speciaal hiervoor bracht Heracles-speler Wout Droste een bezoek aan groep zes. De meeste leerlingen waren speciaal in een sportshirt naar school gekomen.

In totaal gaan bijna tweehonderd leerlingen van groep vijf, zes en zeven de komende tien weken zoveel mogelijk boeken lezen in het kader van 'Scoor een boek'. Ook de kinderen de Wierdense basisschool doen daar aan mee.

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In een videoboodschap vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'.

Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Na tien weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie. Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.
Na tien weken maken de bibliotheek van Wierden en Heracles Almelo in samenwerking met de gemeente Wierden tijdens een spetterende, sportieve afsluiting bekend hoeveel boeken er dit jaar gelezen zijn: op school en thuis.