Zomeractiviteiten voor senioren door De Welle

Algemeen

WIERDEN/ENTER – In augustus organiseert De Welle een aantal leuke activiteiten voor senioren. Er is voor ieder wat wils, zo staan samen bewegen, samen eten, samen op pad, samen praten, samen luisteren op het programma.

Op dinsdag 31 juli bent u welkom in het Kulturhus in Hoge Hexel om terug te gaan in de tijd. Er worden spelletjes gespeeld uit tijden van weleer. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Inschrijven kan tot 29 juli.
Op 2 augustus wordt een rit met paard en wagen door het buitengebied van Wierden gemaakt. Om 14.00 uur is de start bij het kantoor van De Welle (Dokter G.H. Beensweg) in Wierden, om vervolgens te genieten van de prachtige omgeving van de gemeente. De speciale huifkar is toegankelijk voor rollator en rolstoel. Inschrijven kan tot 31 juli.
Wanneer u het fijn vindt om uw conditie, kracht en balans op peil te houden, bent u van harte welkom om op donderdagochtend (2, 9, 16, 23 en 30 augustus) van 9.45 uur tot 10.45 uur samen te bewegen in de tuin bij het Wedervoort. Er wordt aangevangen met een kopje koffie in het Dahliahof (dagbesteding Zorgaccent) aan de achterzijde van het Wedervoort. Vervolgens wordt getraind in de buitenlucht. Kosten bedragen 3,50 euro en inschrijven kan rechtstreeks bij Kitty van der Steege, telefoon 06 – 12 21 69 66 of k.vdsteege@stichtingdewelle.nl.
Wilt u liever uw geheugen trainen, dan bent u iedere donderdagmiddag (2, 9, 16, 23 en 30 augustus) van 14.00 uur tot 16.30 uur welkom in De Holtinck. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen hersenpuzzels en geheugenspelletjes elkaar af. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor gezelligheid. Kosten bedragen 3,50 euro en dat is inclusief twee consumpties. Inschrijven kan rechtstreeks bij Gerda van Jaarsveld, telefoon 0546 – 57 44 43.
Om de zomeractiviteiten feestelijk af te sluiten kan op 28 augustus op vijf plekken in Wierden gratis een ijsje worden afgehaald. Op 30 augustus gebeurt dat in Enter. De exacte locaties worden nog bekend gemaakt.
Vervoer naar de activiteiten behoort ook tot de mogelijkheden. Voor alle activiteiten is vooraf inschrijven noodzakelijk en dit kan bij Stichting De Welle, telefoonnummer 0546 – 57 16 93 (bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur). Bij geen gehoor kan de voicemail worden ingesproken of een mail gestuurd worden naar maatwerkwierden@stichtingdewelle.nl . Vragen over de activiteiten? Marianne Pekkeriet of Kitty van der Steege zijn de aangewezen personen om hierover meer te vertellen.
Tenslotte nog andere tips om te doen deze zomer: 7 augustus, fietstocht Woord en Daad in Hoge Hexel en op 21 augustus de PCOB Autorondrit . Verzamelen op de parkeerplaats van de Dorpskerk om 13.30 uur.