Zonnepanelen voor Grote Maat en De Aa; info-avond voor bewoners

Algemeen

WIERDEN – Het onderwerp energiebesparing en het opwekken van eigen stroom leeft steeds meer in Wierden. Henk Bartels, Jan Ezendam, Joop Spoolder, Marijke Stiggelbout uit de Grote Maat willen hun buurkracht gebruiken om onder andere samen zonnepanelen te kopen in hun buurt.

Als Buurkracht-buurtteam willen zij met zo veel mogelijk buurtgenoten gezamenlijke acties oppakken. Daarom wordt op woensdag 21 november vanaf 20.00 uur een bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis van Wierden met als onderwerp 'Wat zijn de mogelijkheden om gezamenlijk zonnepanelen aan te schaffen'.

Er wordt informatie gegeven over de stappen die je moet nemen om de woning te verduurzamen, wat de investering en terugverdientijd van zonnepanelen is en hoe het precies werkt met de salderingsregeling en energiebespaarlening. Door de actualiteit van het onderwerp wordt een grote opkomst verwacht. Tijdens de avond is het mogelijk om een formulier in te vullen, waarin aangegeven kan worden in welke verduurzamingsmaatregelen men interesse heeft of waarvan men gebruik wil maken. Het energiebesparingsadvies wordt door een van de wooncoaches gratis gegeven.

Alle inwoners van de Grote Maat en De Aa kunnen deelnemen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via buurkrachtgrotemaatwierden@gmail.com. Inwoners van de regio die niet in de Grote Maat of De Aa wonen en ook samen in hun dorp of buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Miranda Scheffer via miranda@buurkracht.nl of 06 – 20 40 73 13.